info@tasisatparsa.com ۰۹۱۲۶۶۶۲۷۴۰۷

ساخت استخر

نازنین فشندی
27 اردیبهشت 1402
دقیقه زمان برای مطالعه
ساخت استخر

ساخت استخر | بررسی نکات مهم و هزینه ساخت

در سال های اخیر ساخت استخر در منازل و ویلاها رونق زیادی گرفته است. در این مطلب قصد داریم علاوه بر پرداختن به مراحل احداث آن، به بررسی نکات ساخت استخر نیز بپردازیم. استخرها به دو دسته زمینی و سرپوشیده تقسیم می شوند که هر کدام از آن ها مزایا و معایبی دارند. استخرهای زمینی از نظر هزینه و نوع ساخت، مقرون به صرفه تر هستند.

ساخت استخر

انواع استخر چیست ؟

آیا شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که تمایل به ساخت استخر در خانه دارید؟ استخر یکی از سازه های محبوب به شمار می رود که نه تنها ارزش و زیبایی ویلا را بالا می برد بلکه می تواند اوقات خوشی را برای افراد ایجاد کند. قطعا هیچ چیز به اندازه شنا کردن در فصل تابستان، باعث سرخوشی و از بین رفتن خستگی در افراد نخواهد شد. اگر قصد احداث این سازه را در خانه خود دارید تا انتهای مطلب ما را همراهی کنید.
در ادامه قصد داریم مراحلی که برای ساخت استخر مورد نیاز است را مورد بررسی قرار دهیم و جوانب مختلف آن را ارزیابی کنیم. لازم به ذکر است که برای خرید انواع تجهیزات استخر، تجهیزات آتش نشانی ( بوستر پمپ آتش نشانی ) و … می توانید به سراغ وب سایت فروشگاهی تاسیسات پارسا بروید. در این فروشگاه آنلاین امکان دسترسی به تمام تجهیزات مورد نیاز استخرهای زمینی و سرپوشیده وجود دارد. ساخت استخرهای زمینی از نظر زمان و هزینه مقرون به صرفه تر هستند. زیرا از کیت های آماده استفاده می کنند و برای نصب از افراد متخصص کمک گرفته می شود. اما استخرهای سرپوشیده از مصالحی مانند وینیل، فایبرگلاس و بتن ساخته می شوند.

همین الان انواع تجهیزات استخر را با قیمت ویژه خریداری کنید

هزینه ساخت استخر چقدر است؟

هزینه ای که برای احداث استخر در نظر گرفته می شود به پارامترهای مختلفی بستگی دارد. به طور مثال استخر سرپوشیده، استخر شیشه ای، استخر کف متحرک و … از هزینه بالاتری نسبت به ساخت استخرهای معمولی برخوردار هستند و هر کدام از آن ها به تخصص های ویژه ای نیازمندند. همچنین اگر بخواهید استخر را بر روی پشت بام یا روف گاردن احداث کنید نیاز به طراحی های پیچیده تر و تخصصی تر دارید. برای برآورد هزینه تقریبی می توانید با کارشناسان مربوطه در تماس باشید.

مراحل ساخت استخر

دریافت مجوز ساخت

نکته مهمی که باید در ابتدای مسیر به آن توجه داشته باشید دریافت مجوزهای لازم است. مجوزهای مورد نظر باید از شهرداری، اداره برق و … اخذ شوند. برای ارائه مجوز از سوی این سازمان ها ابتدا خانه یا ویلا از نظر امکان ساخت، قابلیت تامین انشعاب برق سه فاز و … مورد بررسی قرار بگیرد. این مرحله نخستین گام می باشد مقداری پرچالش است. اگر بتوانید از یک پیمانکار با تجربه مشورت کنید قطعا روند کار برای شما آسان تر خواهد شد.

ساخت استخر

جانمایی استخر

پس از آنکه هزینه ساخت را برآورد کردید و مجوزهای لازم را گرفتید نوبت به این می رسد که محل دقیق ساخت استخر را تعیین کنید. معمولا استخرهای روباز در مکان هایی مانند محوطه ویلا ساخته می شوند. توجه داشته باشید که احداث استخر در یک مکان خاص باعث از بین رفتن سایر المان های ارزشمند در محوطه نشود. در غیر این صورت باید هزینه های اضافی را در طول زمان پرداخت کنید. در جانمایی استخر به نکات زیر توجه کنید.
بهتر است استخر دور از درختان احداث شود. در این صورت علاوه بر بهره مندی بیشتر از انرژی خورشید، از آلودگی هایی مانند ریختن برگ درختان درون استخر نیز در امان خواهید بود. علاوه بر آن استخر را در مکانی که با وزش باد مواجه است نسازید. زیرا وزش مداوم باد می تواند منجر به تبخیر آب استخر شود و شما مجبور خواهید بود که دائما به آن آب اضافه کنید. به هیچ عنوان استخر را زیر سیم های برق و تلفن، روی خطوط فاضلاب مدفوع سازید.

طراحی استخر

مراحله بعدی که اهمیت ویژه ای دارد طراحی استخر است. قطعا طراحی باید به نحوی باشد که زیبایی بصری ایجاد کند. در حال حاضر اشکالی مانند دایره، بیضی، مستطیل و مربع متداول هستند. لازم به ذکر است که در طراحی های مدرن از اضلاع و اشکال نامتقارن نیز استفاده می شود که انتخاب آن بر اساس سلیقه شما انجام می شود. تعیین تعداد ورودی ها و خروجی ها به استخر، عمق استخر، ابعاد استخر و … باید در طراحی ها لحاظ شود. توجه داشته باشید که هر چه عمق استخر افزایش پیدا کند باید دیواره های آن بیشتر تقویت شوند. پس از آنکه طراحی به درستی انجام شد نوبت به گود برداری با استفاده از ماشین آلات سنگین می رسد.

تسطیح خاک

تسطیح استخر و زیرسازی کف آن به وسیله پوشاندن سطح زیرین توسط یک لایه ضخیم از ماسه بادی می باشد. سپس این لایه کاملا صاف و یکدست خواهد شد. چند روش برای تسطیح خاک وجود دارد که تشخیص هر کدام بر عهده پیمانکاران متخصص می باشد. به طور مثال برخی از استخرها از کف مسطح برخوردار هستند و برخی دیگر دارای کف شیب دار می باشند.

آرماتور بندی و لوله کشی

بعد از آنکه گودبرداری و تسطیح خاک انجام شد نوبت به آرماتوربندی و سپس لوله کشی در ساخت استخر می رسد. در آرماتوربندی شاهد استفاده از مش آرماتور برای کف و دیواره های استخر هستیم. این مرحله به منظور ایجاد استحکام انجام شود. برای لوله کشی استخر باید از متخصصین کمک بگیرید. زیرا آن ها به خوبی می دانند که لوله کشی برای نصب تجهیزات استخر از جمله سیستم های گردش آب، تصفیه و … می باشد. قطعا کمک گرفتن از لوله کش های بی تجربه باعث تخریب پروژه خواهد شد و شما نمی توانید انتظار عملکرد ایده آل از استخر را داشته باشید.

ساخت استخر

سیم کشی

از دیگر مراحل مهم در ساخت استخر، سیم کشی است. قبل از آنکه روکش استخر را انجام دهید باید سیم کشی را به بهترین نحو در پروژه اجرا کنید. متخصصین برق برای سیم کشی سیستم ورود آب، تصفیه آب، تخلیه آب و و… وارد پروژه می شوند. قطعا سیم کشی نامناسب خطرات جبران ناپذیری را به همراه دارد و سبب بروز شوک الکتریکی به شناگران می شود.

بتن ریزی و آب بندی

پس از آنکه مراحل فوق با دقت فراوان انجام شد نوبت به این می رسد که بتن ریزی در کف و دیواره های استخر انجام شود. بتن ریزی به دو صورت قالب گیری و شات کریت انجام می شود که اجرای هر کدام بر اساس صلاحدید پیمانکار و متخصصین خواهد بود .برای آب بندی استخر از مواد آب بندی مخصوص استفاده می شود. در حال حاضر یکی از بهترین روش های عایق کاری استخر، فایبرگلاس است. فایبرگلاس در برابر نفوذ و نشتی کاملا ایمن است و عملکرد مناسبی دارد.

سرامیک کاری

انتخاب سرامیک در طرح ها و رنگ های مختلف نقش مهمی در زیبایی استخر دارد. در این مرحله سلیقه و نظر شما عامل مهمی به شمار می رود. جالب است بدانید که برخی از افراد ترجیح می دهند از رنگ ها به جای سرامیک کاری استفاده کنند. رنگ مورد نظر باید کاملا ضد آب باشد و قادر به تماس طولانی با آب باشد.

نصب تجهیزات استخر

بعد از آنکه تمام مراحل به درستی انجام شدند نوبت به نصب تجهیزات استخر می رسد. تجهیزاتی مانند تهویه، سیستم گرمایشی، سیستم تصفیه، سیستم هوشمند الکتریکال و … از مهم ترین آن ها محسوب می شوند. قطعا اگر استخر شما از نوع استخرهای حرفه ای است و قصد دارید میزبان سایر شناگران باشید باید از تجهیزات پیشرفته تر و کامل تری نسبت به استخرهای خانگی بهره بگیرید تا سلامت شناگران تضمین شود.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

سیستم های گرمایش تشعشعی

آشنایی با سیستم های گرمایش تشعشعی

سیستم گرمایش تشعشعی جزو سیستم‌های محبوب و شناخته شده است که برای گرم کردن افراد و اجسام ...
آنا یوسف زاده
20 شهریور 1401
کاهش فشار آب استخر

بررسی علت کاهش فشار آب استخر

کاهش فشار آب استخر یکی از چالش هایی است که باید برای برطرف کردن آن اقدامات لازم ...
آنا یوسف زاده
21 مهر 1401
اصول نگهداری استخر

اصول نگهداری استخر

اصول نگهداری استخر سرپوشیده و روباز قطعا اطلاع از اصول نگهداری استخر از ساخت آن مهم تر است. ...
نازنین فشندی
24 اردیبهشت 1402
فیلدهای قابل نمایش را انتخاب کنید. بقیه فیلد ها مخفی خواهند شد
  • تصویر
  • کد محصول
  • نمره
  • قیمت
  • موجود
  • دسترسی
  • توضیح
  • عرض
  • اندازه
  • ویژگی ها
  • فیلد دلخواه
مقایسه
preloader